Οργάνωση της αντίστασης – Ενάντια στην Εισβολή του Τουρκικού φασισμού

Την Κυριακή 6/10 ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο ότι η Τουρκία σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στα σχέδια της για εισβολή στα εδάφη της Ροζάβα στη Βόρεια Συρία, πως θα αποσυρθούν άμεσα οι όποιες αμερικανικές επίγειες δυνάμεις υπάρχουν στην περιοχή και πως οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες. Με άλλα λόγια, το ξεπούλημα των Κούρδων της περιοχής μάλλον είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα με τον χειρότερο τρόπο – άλλωστε ήταν θέμα χρόνου. Η Τουρκία σκοπεύει να εισβάλει σε βάθος 30 με 50 χιλιόμετρων (όπου βρίσκονται και το σύνολο σχεδόν των μεγάλων πόλεων) και να εγκαταστήσει εκεί εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, αλλάζοντας δημογραφικά την περιοχή προς όφελος των σχεδιασμών της.

Το καθεστώς του Άσσαντ τρίβει και αυτό τα χέρια του ελπίζοντας πως οι λαοί που μένουν στην βόρειο-ανατολική Συρία θα προστρέξουν σε αυτό για βοήθεια.

Η κυνικότητα με την οποία λειτουργούν όλες οι μεγάλες δυνάμεις είναι γνωστή και κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό, ειδικά από τις ΗΠΑ. Το ότι θα κρεμάσουν την Επανάσταση στη Ροζάβα ήταν σίγουρο. Οι δυνάμεις της Επανάστασης και η κοινωνία έχουν κάνει ό,τι μπορούσαν να προετοιμαστούν για αυτό το ενδεχόμενο (στοές, τούνελ, εκπαίδευση και εξοπλισμός του λαού) και η αντίσταση στους εισβολείς προβλέπεται σφοδρή. Παρόλα αυτά, μιλάμε πάντα για μια σύγκρουση με τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ.

Η Επανάσταση στη Β.Α Συρία έχει μονάχα ένα στρατηγικό σύμμαχο, και αυτός δεν είναι άλλος από τα ριζοσπαστικά αντικαπιταλιστικά κινήματα. Η καμπάνια #riseup4rojava προσπάθησε να ετοιμάσει το έδαφος για την περίπτωση μιας εισβολής και κατάφερε να δημιουργήσει μια δικτύωση σε πολλές χώρες και δίνοντας στη δημοσιότητα τις εταιρίες της πολεμικής βιομηχανίας που κερδοφορούν από τις συναλλαγές τους με το φασιστικό τουρκικό καθεστώς. Περισσότερα την σελίδα https://riseup4rojava.org –> Υπόβαθρο.

Στα πλαίσια αυτά έχει οριστεί από τώρα ένας συντονισμός δράσεων για την επόμενη ημέρα από αυτή της τουρκικής εισβολής, κατά την οποία και έχει αποφασιστεί από τη διεθνή συνέλευση του συντονιστικού να γίνουν κινητοποιήσεις σε πολλές χώρες. Έτσι και εμείς με τη σειρά μας, μια μέρα μετά την έναρξη των επιθέσεων, θα καλέσουμε σε συγκέντρωση στα Λιοντάρια στις 18:00 την οποία θα ακολουθήσει συνέλευση σε όποιο χώρο είναι διαθέσιμος εκείνη τη μέρα & ώρα.

Προτείνουμε να προετοιμάσετε το ζήτημα στις συνελεύσεις και τις συλλογικότητές σας.

Η υπεράσπιση της επανάστασης της Ροζάβα από την πιο ορατή μέχρι τώρα απειλή της είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει ένα επαναστατικό κίνημα. Να μην αφήσουμε αναπάντητη αυτή την απειλή.

HevalenGr
fb.com/hevalen-gr
hevalen-gr@riseup.net

 

p { margin-bottom: 0.1in; direction: ltr; line-height: 115%; text-align: left; }a:link { color: rgb(0, 0, 255); }

Leave a Reply

Your email address will not be published.