ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΡΟΖΑΒΑ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Tο βράδυ στις 23 Ιουνίου 2020  μη επανδρωμένα drones, του φασιστικού τουρκικού κράτους, βομβάρδισαν το χωριό Helincê στο Kοbane. Το φασιστικό τουρκικό κράτος είχε σαν άμεσο στόχο ένα σπίτι και σκότωσε τουλάχιστον τρεις γυναίκες. Δύο από τις γυναίκες, είναι η Zehra Berkel, εκτελεστικό μέλος του κινήματος γυναικών Kongra Star στην περιοχή του Ευφράτη, και η Emine Weysî.

Αυτή είναι μια άμεση επίθεση εναντίον μας, ως γυναικών! Αυτή είναι μια ακόμη γυναικοκτονία που διαπράχθηκε από το φασιστικό τουρκικό κράτος! Ενάντια στην αυτοοργάνωση και τον αγώνα μας, για την γυναικεία απελευθέρωση!

Για χρόνια, οι γυναίκες στη Βόρεια και Ανατολική Συρία οργανώνονται και αγωνίζονται ενάντια στην πατριαρχική νοοτροπία και για αλλαγή στην κοινωνία, που να βασίζεται στην γυναικεία απελευθέρωση. Από την αρχή, το Kongra Star, ως κίνημα των γυναικών στη Rojava, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, στη γυναικεία απελευθέρωση και δημιουργήθηκε για να ενισχύσει, καθώς και να οργανώσει τις γυναίκες. Αλλά και εδώ προσπαθούν να καταστρέψουν τα βήματα των γυναικών. Αυτό το βλέπουμε καθαρά με τη δολοφονία της Hevrin Khalaf, γενική γραμματέα του Συριακού κόμματος «Future Syria» η οποία αποτελούσε παράδειγμα για το ρόλο των γυναικών στον αγώνα για απελευθέρωση, η οποία σκοτώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, κατά την τελευταία τουρκική εισβολή.

Στη Βόρεια και Ανατολική Συρία συνεχίζονται οι επιθέσεις, ο βρώμικος πόλεμος και η κατοχή της Τουρκίας και των τζιχαντιστών μισθοφόρων της. Αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα στις αποψινές επιθέσεις, στην κατάσταση των γυναικών στις περιοχές που έχει καταλάβει το τουρκικό κράτος και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του, όπως το Αφρίν. Καθημερινά υπάρχουν αναφορές για γυναίκες που απαγάγονται ή δολοφονούνται από τις τζιχαντιστικές μισθοφορικές ομάδες, που υποστηρίζονται από το τουρκικό κράτος.

Οι επιθέσεις αυτές γίνονται παράλληλα με τον πόλεμο που κήρυξε το τουρκικό κράτος και το φασιστικό του καθεστώς, κατά του κουρδικού λαού και της επανάστασης των γυναικών.Κάνει επιθέσεις και εξαπολύει βομβαρδισμούς, στο Bashur (Νότιο Κουρδιστάν, Ιράκ),στο Bakur (Βόρειο Κουρδιστάν) και συλλαμβάνει γυναίκες ακτιβίστριες και βουλευτίνες, που είναι αφοσιωμένες στις φεμινιστικές πολιτικές και τα δικαιώματα των γυναικών.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να μη καταγγείλουμε ότι η σημερινή επίθεση που έλαβε χώρα στο Kobane έγινε δύο ημέρες πριν, από την επέτειο της σφαγής του Kobane. Η πόλη Kobane, έχει γίνει σύμβολο της αντίστασης και της ήττας του φασισμού του Ισλαμικού Κράτους. Πριν από πέντε χρόνια, στις 25 Ιουνίου του 2015, τζιχαντιστές, ντυμένοι με στολές του YPG μπήκαν στην πόλη και σκότωσαν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων 35 παιδιά και 64 γυναίκες. Το τουρκικό κράτος έχει την ίδια βάναυση νοοτροπία με το Ισλαμικό Κράτος.

Γι’ αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να σταθούν ενάντια στα εγκλήματα πολέμου, που διαπράττονται από το τουρκικό κράτος. Να καταγγείλουν την ευθύνη της Ρωσίας, η οποία έχει τον έλεγχο της flyzone (ζώνη πτήσεων), πάνω από το Kobane, καθώς και όλων των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ και των οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία κάνουν τα στραβά μάτια, στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το Κουρδιστάν.

Ως Women Defend Rojava, καλούμε όλες τις γυναίκες να υπερασπιστούν τη Rojava και το Κουρδιστάν, ενάντια στο φασισμό και να οργανώσουν δράσεις, διαδηλώσεις ή συγκεντρώσεις. Τις καλούμε να διαδώσουν τις φρικαλεότητες του τουρκικού κράτους και να ασκήσουν πίεση στους υπευθύνους. Ζητάμε να αναλάβουμε το ρόλο μας ως γυναίκες και να υπερασπιστούμε τη ζωή ενάντια στον φασισμό. Ας οργανώσουμε την αυτοάμυνα μας, μαζί σε όλο τον κόσμο! Πρέπει να τερματίσουμε αυτή την πατριαρχική νοοτροπία!

Να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες!
Να σταματήσουν τα τουρκικά εγκλήματα πολέμου!
Women Defend Rojava!
Women Defend Kurdistan!

Μετάφραση: Women Defend Rojava – Επιτροπή Αθήνας

Leave a Reply

Your email address will not be published.