1η Ημέρα δράσεων της καμπάνιας #riseup4rojava

Η διεθνιστική καμπάνια #riseup4rojava – να τσακίσουμε τον τουρκικό φασισμό έδειξε την πρώτη ημέρα των δράσεων από 6 μέχρι 7 Σεπτεμβρίου πως υπάρχει ισχυρή διεθνείς αλληλεγγύη η οποία συνδέει τις αντιμιλιταριστική δράσεις σε πολλές χώρες.

Χθες, πρώτη μέρα δράσεων υπήρχαν πολλές δημιουργικές ενέργειες κατά εταιρειών όπλων, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και άλλων πολεμοκάπηλων που υποστηρίζουν το δολοφονικό καθεστώς ΑΚΕ / MHP στα σχέδια του για κατοχή και στον πόλεμο του εναντίον του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος.

Στη Γερμανία, την Καταλονία, την Ιταλία, τη Σουηδία και την Ελβετία, υπήρξαν άμεσες παρεμβάσεις κατά της πολεμικής μηχανής και του ιμπεριαλιστικού συστήματος.

Στη Γερμανία, στο Unterlüß της Κάτω Σαξονίας, το εργοστάσιο της μεγαλύτερης Γερμανικής εταιρείας όπλων Rheinmetall αποκλείστηκε για περισσότερο από 24 ώρες. Όλοι οι δρόμοι πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου  μπλοκαριστήκαν προς όλες τις κατευθύνσεις από εκατοντάδες άτομα. Οι αλλαγές τον βαρδιών δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί και η παραγωγή σταμάτησε. Δράσεις αποκλεισμού σημειώθηκαν επίσης στο Λονδίνο ενάντια στη μεγάλη έκθεση όπλων DSEI . Οι ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν στους δρόμους και εμπόδισαν την μεταφορά του στρατιωτικού εξοπλισμού και πραγματοποίησαν μια εκδήλωση με θέμα την Ροζάβα και την οικολογία μπροστά από το εκθεσιακό κέντρο.

Στην Ιταλία, έμφαση δόθηκε στις δημιουργικές δράσεις εναντίων της δολοφονικής επιχείρησης του κατασκευαστή μαχητικών ελικόπτερων  Leonardo και της Τράπεζας UniCredit Bank στην ιταλική πόλη της Μπρέσια, ενώ υπήρχαν και άλλες ενέργειες στη Φλωρεντία και μια διαδήλωση στο Μπάρι.

Στην Ελβετία, υπήρξε μια διαδήλωση μπροστά από RUAG, μια εταιρεία όπλων που είχε προμηθεύσει με χειροβομβίδες το ισλαμικό κράτος και στη Λουκέρνη μπροστά από την έδρα της Andritz, η οποία εμπλέκεται  με την κατασκευή του φράγματος Ilisu στην Τουρκία και συνεπώς με τα εγκλήματα κατά της φύσης και την καταστροφή του Hasankeyf, αυτής της ιστορικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Νωρίς το πρωί, η πόλη της Ζυρίχης ξύπνησε από δυνατά πυροτεχνήματα καθώς ακτιβιστές ήθελαν να στρέψουν την προσοχή των κάτοικων προς την συμβολή στον πόλεμο της Rheinmetall Defense που εδράζει εκεί.

Στη Σουηδία πραγματοποιήθηκαν ενέργειες στο Malmö, στο Helsingborg, στο Γκέτεμποργκ και στη Στοκχόλμη ενάντια στις εταιρείες SSAB, SAAB και SCANIA, οι οποίες συμμετείχαν όλες στις εξαγωγές όπλων με την Τουρκία.

Στην Καταλονία υπήρξε διαμαρτυρία μπροστά στην έδρα της εταιρίας Indra  για να εκτεθεί η συνεργασία της με το τουρκικό κράτος. Μια διαδήλωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε επίσης στην ισπανική πρωτεύουσα της Μαδρίτης.

Περαιτέρω ενέργειες και δηλώσεις αλληλεγγύης έγιναν στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 20 δράσεις σε 12 χώρες.

 

Σήμερα, τη δεύτερη μέρα των ημερών διεθνούς δράσης διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, στη Βασιλεία(Ελβετία) και στη Γερμανία κατά της Rheinmetall. Υπάρχει επίσης διαμαρτυρία στο Μόναχο εναντίον της Mercedes, στον Καναδά και στη Γαλλία. Στην Ιταλία, η στρατιωτική βάση του Ghedi θα μπλοκαριστεί και ενέργειες αναγγέλλονται για το λιμάνι του Μπάρι.

Στην Ελλάδα έχει καλεστεί:

Αθήνα – Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος σήμερα Σάββατο 7/9 στις 12:00 το μεσημέρι.

Κομοτηνή: – Σήμερα Σάββατο7/9,  Μικροφωνική στο Πεζόδρομο της παλιάς νομικής στης 19:00.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.