DayX – Έφτασε η ώρα – Ο πόλεμος  ξεκίνησε!

Σταματήστε τον πόλεμο στη Βόρεια Συρία!

Καλούμε για ξεσηκωμό για να υπερασπιστούμε την Rojava!

@RISEUP4R0JAVA #riseup4rojava , fb.com/riseup4rojava, riseup4rojava.org

Ως διεθνής καμπάνια RISEUP4ROJAVA καλούμε σε μια παγκόσμια μαζική κινητοποίηση και σε ενέργειες κατά της τουρκικής εισβολής στη βορειοανατολική Συρία. Καλούμε σε συμμετοχή σε αντίσταση και οργάνωση : Την 12η Οκτωβρίου (αποκεντρωμένες δράσεις) & 19 Οκτωβρίου (κεντρικές δράσεις σε εθνικό επίπεδο) παγκοσμίως.

Οργανώστε  αποκλεισμούς, καταλήψεις, δράσεις εναντίον κυβερνήσεων, εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που υποστηρίζουν τον τουρκικό φασισμό στρατιωτικά ή οικονομικά.

Κάλεσμα:

Πριν από επτά χρόνια άρχισε μια επανάσταση στη Ροζάβα που θα αλλάξει ριζικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι Κούρδοι απελευθερώθηκαν από τη δικτατορία του καθεστώτος Assad και άρχισαν να οργανώνονται σε αυτοδιοικούμενα συμβούλια, κοινότητες και συνεταιρισμούς. Συγκεκριμένα, η αυτόνομη οργάνωση των γυναικών έγινε η κινητήρια δύναμη πίσω από την κοινωνική επανάσταση. Κατά τη διάρκεια της πάλης ενάντια στο ισλαμικό κράτος αναπτύχθηκε ένα μοναδικό πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό εγχείρημα το οποίο σήμερα εγγυάται την ειρηνική συνύπαρξη εκατομμυρίων Κούρδων, Αράβων και Χριστιανών. Η Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βορειοανατολικής Συρίας είναι μοναδικό παράδειγμα του οράματος μιας ειρηνικής και δημοκρατικής Μέσης Ανατολής και συνεπώς αποτελεί πάντα αγκάθι στο πλευρό τόσο των περιφερειακών δυνάμεων όσο και των ιμπεριαλιστικών κρατών.

Σήμερα ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του και άρχισε να βομβαρδίζει πολλά μέρη με σφοδρές  επιθέσεις πυροβολικού. Στόχος του είναι να εξαλείψει τη Δημοκρατική Ομοσπονδία. Αρκετοί άμαχοι έχουν ήδη σκοτωθεί και χιλιάδες άνθρωποι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν την περιοχή μπροστά στον κίνδυνο εθνοκάθαρσης από τον τουρκικό φασισμό. Ταυτόχρονα, το ISIS χρησιμοποιεί τις τουρκικές επιθέσεις για  εξεγέρσεις. Όπως ανέφερε η Διεθνιστική Κομμούνα: “Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποφάσισαν να πολεμήσουν. Τα στρατεύματα στο έδαφος κυματίζουν τις σημαίες της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η απόφαση δεν πάρθηκε μόνο στην Άγκυρα αλλά και στα μέγαρα της Ουάσιγκτον, της Μόσχας, του Παρισιού και του Βερολίνου. Μετά από αυτό, δεκάδες χιλιάδες μέλη ισλαμιστικών συμμοριών θα εισβάλουν στη Ροζάβα και την  Βορειοανατολική Συρία. Το τι σημαίνει αυτό είναι αυτό το βλέπουμε καθημερινά στο Αφρίν, στην επικράτεια που καταλαμβάνει η Τουρκία: δολοφονίες, βιασμοί, βασανιστήρια και εκτοπισμοί του τοπικού πληθυσμού. Ένας νέος πόλεμος θα βυθίσει τη Συρία και το σύνολο της Μέσης Ανατολής σε νέο χάος και την μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων μακριά από τα Τούρκικα στρατεύματα και τους Ισλαμιστές μισθοφόρους.

Αλλά αν η τουρκική κυβέρνηση και οι ηγέτες της περιμένουν να γίνουν οι φαντασιώσεις εξόντωσης πραγματικότητα, δεν έλαβαν υπόψη την αντίσταση των αμυντικών μονάδων των γυναικών και των λαού (YPJ / YPG) και ειδικότερα την αντίσταση των ανθρώπων στη Βόρεια και την Ανατολική Συρία. Εκείνοι που έχουν νικήσει το ισλαμικό κράτος με τη θυσία χιλιάδων ανθρώπων, οι μάρτυρες και η θαρραλέα αντίσταση του πληθυσμού θα υπερασπιστούν τις αυτοδιοικούμενες περιοχές έναντι της Τουρκικής εισβολής. Πρέπει όλοι να παίξουμε το ρόλο μας και να εκπληρώσουμε την ευθύνη μας για την υπεράσπιση αυτής της επανάστασης! Η στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρώπης  πρέπει να εκτεθεί και να γίνει πολιτικός στόχος.

Καμία  υποστήριξη για τον Ερντογάν, το καθεστώς του και τον πόλεμο του!

 Καμία  προμήθεια όπλων και καμία οικονομική ή πολιτική βοήθεια στην τουρκική πολιτική εξόντωσης!

Εάν τα δημοκρατικά κινήματα αποφασίσουν να θέσουν το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη: στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στους δρόμους, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις και στα σχολεία των χωρών τους, τότε μπορούμε να αναπτύξουμε μια κοινή δύναμη ενάντια στα πολεμικά σχέδια της Τουρκίας. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια μόνιμη πολιτική αντίσταση ικανή να αποτρέψει τη συνεργασία με τον τουρκικό φασισμό στις χώρες μας.

DayX – Ήρθε η στιγμή – Ο πόλεμος Ξεκίνησε! Η κατάσταση είναι σαφής, ζητάμε παγκόσμια αντίσταση! Βγείτε στους δρόμους, αναλάβετε δράση, καταλάβετε, διακόψετε και μπλοκάρετε! Δείξτε στους υπεύθυνους των κυβερνητικών γραφείων και των εταιρειών τι  πιστεύετε για τον πόλεμο τους! Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε τον επιθετικό πόλεμο της Τουρκίας!

Όχι στον πόλεμο κατά της Βόρειας Συρίας! Η επανάσταση στη βορειοανατολική Συρία θα κερδίσει, ο φασισμός θα νικηθεί!

Δίκτυο αλληλέγγυων Οργανώσεων:

Καταλονία: Comitee de Resistencia Internacionalista, Azadî Plataforma, CGT Catalunya, CNT

Ελλάδα: Hevalên Girîtê, Utopia A.D, Πρωτοβουλία για την διεθνιστική αλληλεγγύη, Ολοκληρωμένος Συνεταιρισμός Ηρακλείου

Νορβηγία: Blitz Oslo, autonomous youth house

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ: Plan C, Kurdistan Solidarity Network

Σουηδία: Allt åt Alla, Rojavakommittéerna Sverige

Γαλλία: Jeune Garde Lyon

Κουρδικές οργανώσεις: YXK – Yekîtiya Xwendekarên ΚουρδιστάνJXK – Jinên Tevgera Ciwanên SoreşgerJinên Ciwanên AzadRojava

Ελβετία: Widerstandsvernetzung “Fight for Rojava”, Revolutionärer Aufbau Zürich, Basel, Winterthur, Rojava Komitee Basel, Rojava Komitee Zürich, RASH Zürich, FrauenLesbenKasama, Secours Rouge Genève, RJB Bern, JRG, Kuk, Action Antifasciste Geneve, Radix

Γερμανία:Tatort Kurdistan, Widerstandskomitee Berlin, Radikale Linke Berlin, Interventionistische Linke, Defend Rojava Köln, Gemeinsam Kämpfen

 

Ιταλία:InfoAut, Rete Kurdistan

 

Νότια Αφρική:International Labour Research and Information Group

 

ΗΠΑ:Demand Utopia, YLF

Leave a Reply

Your email address will not be published.