Ανακοίνωση της καμπάνιας RiseUp4Rojava – Προετοιμαστείτε για την υπεράσπιση  του Κομπάνι

Ο δικτάτορας Ερντογάν απειλεί ξανά με εισβολή στη Συρία. Ήδη τις τελευταίες μέρες αυξάνονται οι ενδείξεις ότι επίκειται μια νέα επίθεση του φασιστικού τουρκικού στρατού. Πάντα τονίζαμε ότι ο πόλεμος δεν σταμάτησε ποτέ, αλλά άλλαξε μονάχα τη μορφή του. Ο πόλεμος χαμηλής έντασης μπορεί σύντομα να μετατραπεί σε νέα ανοικτά μέτωπα. Ο εχθρός συγκεντρώνει ξανά πολεμικό εξοπλισμό και ισλαμιστές μισθοφόρους στα σύνορα των απελευθερωμένων περιοχών. Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι το τουρκικό κράτος κατοχής προετοιμάζει νέες επιθέσεις ειδικά κατά της περιοχής του Kobane, αλλά απειλούνται και οι περιοχές δυτικά του Qamislo.

Το Kobane  έχει γίνει σύμβολο νίκης αυτής της επανάστασης και ως εκ τούτου το καθεστώς του AKP-MHP δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στην κατάληψη του. Με μια επιτυχημένη κατοχή του Kobane, οι εισβολείς θα είναι σε θέση να συνδέσουν τα κατεχόμενα εδάφη από το Serekaniye μέχρι το Afrin επιτυγχάνοντας  μια εντελώς νέα δυναμική. Με μια πιθανή επίθεση στις περιοχές δυτικά του Qamislo άλλη μια  σφήνα στις απελευθερωμένες περιοχές  θα περιορίσει περαιτέρω την ελευθερία κινήσεων των επαναστατικών δυνάμεων και του άμαχου πληθυσμού. Την ίδια στιγμή, δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία προσβλέπει κυρίως στα πλούσια  κοιτάσματα  πετρελαίου του Tirbespi και του Rimelan.

Στη χθεσινή συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας αξιολογήθηκαν διάφορα σενάρια και διατυπώθηκε η ετοιμότητα για περαιτέρω ενέργειες, καθώς «παρά τις διεθνείς συμφωνίες, οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχίζουν να επιδίδονται σε επιθέσεις κατά της Τουρκίας και του άμαχου πληθυσμού της Συρίας» . Στη σημερινή συνάντηση του κόμματος του AKP, ο δικτάτορας Ερντογάν επανέλαβε στην ομιλία του ότι «η Τουρκία δεν θα είναι θεατής στο Idlib ή στις άλλες περιοχές». Εκείνοι που ρωτούν τι κάνει η Τουρκία στη Συρία «πρέπει να διαβάσουν τη Συμφωνία των Αδάνων», η οποία δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να διεξάγει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας και θα καταλάβει ότι η Τουρκία είναι σωστή με τις κατοχικές τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη συμφωνία, «οι τρομοκράτες και όλοι εκείνοι που αποτελούν κίνδυνο για τη χώρα πρέπει να κυνηγηθούν μέχρι τέλους».

Ο δικτάτορας Ερντογάν τόνισε ότι « Δεν θα επιτρέψουμε στη τρομοκρατική οργάνωση των αυτονομιστών στη Συρία να χτίσει ένα άντρο προδοσίας» ακόμα κι αν αυτό σημαίνει τη χρήση στρατιωτικής δύναμης. Ενόψει της επίθεσης του Συριακού καθεστώτος, ο Ερντογάν απείλησε ακόμη και με άμεση επέμβαση, εάν το Idlib δεν επανέλθει στην κανονικότητα. Με τους ψευδείς ισχυρισμούς μεμονωμένων Τούρκων αξιωματούχων ότι οι δυνάμεις άμυνας του SDF δεν αποσύρθηκαν 30 χιλιόμετρα στη ζώνης ασφαλείας όπως συμφωνήθηκε προσπαθούν τώρα να νομιμοποιήσουν μια νέα επίθεση.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να προβούμε σε ακριβείς προβλέψεις για το πότε θα γίνει μια νέα επίθεση, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να προετοιμαστούμε αναλόγως και να αντιμετωπίσουμε κάθε επίθεση με αποφασιστική, πλατιά  και πολυδιάστατη  αντίσταση. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι της Ροζάβα προετοιμάζονται καθημερινά για να υπερασπιστούν την επανάσταση, το διεθνές κίνημα αντίστασης πρέπει να προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενα. Είναι καιρός να επανέλθει η επαγρύπνηση και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Η επανάσταση της βορειοανατολικής Συρίας θα είναι νικηφόρα – ο φασισμός θα τσακιστεί !

https://www.facebook.com/riseup4rojava – https://riseup4rojava.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published.