Χαιρετισμός από την Βόρεια Συρία/Ροζάβα με αφορμή τις πανελλαδικές δράσεις για τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ

Αγαπητ@ σύντροφ@

Από ένα από τα πολλά κέντρα ρήξης, εξέγερσης και επανάστασης, στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς στ@ς συντρόφ@ς που θα κατεβούν στο δρόμο σε Πάτρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη κάτω υπό την σημαία της διεθνιστικής Αλληλεγγύης.

Ενάντια στον ιμπεριαλισμό των κυρίαρχων υψώνουμε τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη! Την αλληλεγγύη με όσ@ς αγωνίζονται, με όσ@ς έχουν ξεπεράσει την περίοδο της σιωπής και της παραίτησης. Την αλληλεγγύη μας με όσ@ς εργάζονται για την οικοδόμηση ενός κόσμου βασισμένου στην ενότητα, την αλληλεγγύη, τον κοινοτισμό και την ελευθερία.

Ο κόσμος αυτός δεν μπορεί παρά να είναι θεμελιωμένος σε μια οικολογική κοινωνία και την απελευθέρωση των φύλων από την πατριαρχία, όπου η κοινωνία θα αυτοοργανώνεται δίχως το κράτος και τον καπιταλισμό

Ως διεθνιστική κομμούνα της Ροζάβα είμαστε μέρος αυτής της παγκόσμιας ρήξης, ένα κέντρο της οποίας βρίσκεται σήμερα στη Ροζάβα. Στον πόλεμο εντός αλλά και γύρω από τη Ροζάβα καθρεπτίζεται το χάος στο οποίο βρίσκεται σήμερα το καπιταλιστικό-κρατικό σύστημα και το πώς προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό μέσω του πολέμου και της καταπίεσης. Δεν υπάρχει ιμπεριαλιστική δύναμη που να μην προσπαθεί να καταστρέψει ή να ενσωματώσει αυτήν εδώ την επανάσταση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μια επανάσταση έχει φίλο μόνο τον επαναστατικό διεθνισμό.

Για αυτό, πρέπει να υπερασπίσουμε την επανάσταση στη Ροζάβα όλοι μαζί και παντού! Στο μέτωπο του Αφρίν ενάντια στο φασισμό του τουρκικού κράτους και στα καπιταλιστικά κέντρα όπου σχεδιάζονται, χρηματοδοτούνται και νομιμοποιούνται διπλωματικά οι πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των επαναστατικών δυνάμεων στο Κουρδιστάν.

ΝΑΤΟ και Ρωσίας έχουν τα ίδια συμφέροντα! Την διατήρηση του συστήματος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.

Μόνο σαν μια ενωμένη δύναμη, πέρα από πολιτικές διαφωνίες και κρατικά σύνορα μπορούμε να υπερασπιστούμε τις επαναστατικές απόπειρες της εποχής μας.

Ας ξεσηκωθούμε για την Ροζάβα, για την επανάσταση, εναντίον του φασισμού στην Τουρκία και παντού.

Με αυτό το σκεπτικό ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις διαδηλώσεις και τις δράσεις σας.

Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη

Ζήτω η επανάσταση στη Ροζάβα

Κάτω ο φασισμός και ο ιμπεριαλισμός

Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα 6 Μαρτίου 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.