Τα τελευταία λόγια του συντρόφου Λορέτζο Ορσετι,

Τα τελευταία λόγια του συντρόφου Λορέτζο Ορσετι, που έπεσε στις 17 Μαρτίου 2019 στην τελική μάχη με το Ισλαμικό κράτος.

Τσάο.

Αν διαβάζετε αυτό το μήνυμα είναι σημάδι πως δεν είμαι ποία σε αυτόν τον κόσμο. Εεεε, μην στεναχωριέστε, είμαι καλά, δεν μετανιώνω, πέθανα κάνοντας αυτό που μου φαινόταν το σωστό, να υπερασπίζομαι τους αδύναμους και να είμαι συνεπής στα ιδανικά μου, αυτά της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ελευθερίας.

Έτσι, παρά την εσπευσμένη μου αναχώρηση η ζωή μου ήταν πετυχημένη και είμαι σχεδόν σίγουρος πως έφυγα με ένα γέλιο στα χείλη μου. Δε θα μπορούσα να είχα ευχηθεί για κάτι καλύτερο.

Σας εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω πως και εσείς κάποια μέρα (αν δε το έχετε κάνει ήδη) να δώσετε την ζωή σας για χάρη άλλων, γιατί μονάχα έτσι μπορεί να αλλάξει ο κόσμος. Μόνο αν ξεπεράσουμε τον ατομικισμό και την ιδιοτέλεια εντός μας, μπορεί να υπάρξει διαφορά.

Οι καιροί είναι δύσκολοι , το ξέρω, αλλά μην παραιτήστε, μην εγκαταλείπετε την ελπίδα ούτε για μια στιγμή. Ακόμη και αν όλα φαίνονται χαμένα και τα αρνητικά που συμβαίνουν στους ανθρώπους και την φύση φαίνονται ανυπόφορα συνεχίστε να βρίσκετε δύναμη και εμπνεύστε τους συντρόφους σας. Είναι ακριβώς σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές που το φως σας βοηθάει.

Και να θυμάστε πάντα, κάθε καταιγίδα ξεκινά με μια σταγόνα, προσπαθήστε να γίνεται αυτή η σταγόνα.

Σας αγαπάω όλους και ελπίζω να κρατήσετε αυτά τα λόγια.

Σερκέφτιν (με την νίκη)

Orso

Tekoser

Lorenzo

Leave a Reply

Your email address will not be published.