Ηράκλειο – ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 – 13:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ

Το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν της Τουρκίας εισέβαλε στην Rojava με σκοπό να εγκαταστήσει την κυριαρχία του στη ευρύτερη περιοχή για την ανάπτυξη των νεο-οθωμανικών του σχεδίων.

Οι υπερδυνάμεις του πλανήτη έχουν συγκεντρωθεί στη Συρία και διεξάγουν πόλεμο δι’ αντιπροσώπων με σκοπό την εκ’ νέου μοιρασιά της Μέσης Ανατολής σε σφαίρες επιρροής για τον σφετερισμό του φυσικού πλούτου, την κυριαρχία επί των εμπορικών δρόμων, τη δημιουργία πολεμικών βάσεων, την ανάπτυξη της μελλοντικής τους αγοράς. Εντός ενός πολέμου τέτοιας πολυπλοκότητας είναι επακόλουθο οι τακτικές συμμαχίες να αλλάζουν αναλόγως των εξελίξεων. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα, ιδεολογική συμπόρευση, συστράτευση ή φιλία. Υπό αυτές τις συνθήκες οι Δυνάμεις της Συριακής Δημοκρατίας QSD-SDF κινούνται σε όλα τα διπλωματικά επίπεδα, για την προστασία των λαών και της κοινωνίας της Ομοσπονδίας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας από μία ολομέτωπη επίθεση. Δεν κάνουν εκπτώσεις στις ηθικές αξίες της επανάστασης, αλλά ζυγίζουν κόστη και κέρδη ώστε να παρατείνουν την πολύτιμη για την κοινωνία και την επανάσταση, ειρήνη.

Η επανάσταση στη Συρία, δεν είναι η επανάσταση των όπλων, δεν είναι η επανάσταση κάποιου κόμματος και για την ακρίβεια δεν είναι μια τετελεσμένη επανάσταση που αφετηρία της έχει την ανακήρυξη της αυτονομίας της Rojava. Είναι όλα αυτά μαζί και πολλά περισσότερα σε μια αλληλουχία επαναστάσεων. Είναι η επανάσταση των γυναικών που δεν είχαν δικαίωμα να δείξουνε το γέλιο τους. Είναι η επανάσταση των λαών που στερήθηκαν την κουλτούρα τους, είναι η επανάσταση ενάντια στον ιερατικό δογματισμό και τις μοναρχίες που κυβερνούν τη Μέση Ανατολή. Είναι η επανάσταση της ριζοσπαστικής δημοκρατίας που ανθίζει μέσα απ’ τα συντρίμμια του παρηκμασμένου πολιτισμού της κυριαρχίας.

Αυτή την περίοδο είναι ζήτημα να αναπτυχθεί ένα ευρύ αντιπολεμικό κίνημα, να πλαισιωθούν και να αναπτυχθούν οι δράσεις και κινήσεις αλληλεγγύης σε όλον τον κόσμο. Χαιρετίζουμε αγωνιστικά τις κινήσεις αλληλεγγύης που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δεσμευόμαστε ότι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων υψώνοντας τη σημαία της διεθνιστικής αλληλεγγύης σε πλήρη συστράτευση με την επανάσταση του 21ου αιώνα.

Αποσπάσματα απο την ανακοίνωση του Επαναστατικού Σύνδεσμού Διεθνιστικής Αλληλεγγύης – https://athens.indymedia.org/post/1600397

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.