Αναφορά σχετικά με την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία 13 Οκτωβρίου 2019

Την 4η ημέρα της τουρκικής κατοχικής επίθεσης, οι φασιστές κατακτητές συνέχισαν τις επιθέσεις τους εναντίον των λαών της Βορειοανατολικής Συρίας με αμείωτη ένταση.

 

Οι προσπάθειες των τζιχαντιστικών συμμοριών να προχωρήσουν στο κέντρο της πόλης του Serekaniye, αποτράπηκαν από την αντίσταση των υπερασπιστών του Serekaniye. Σε αντίθεση με τα ψέματα που δημοσιεύονται στα εχθρικά μέσα ενημέρωσης, το κέντρο της πόλης του Serekaniye παραμένει υπό τον πλήρη έλεγχο των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας.

Οι επιτιθέμενοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν στα προάστια έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες. Επίσης, στη Girespi οι φασίστες, χάρη στην ηρωική αντίσταση των αμυντικών δυνάμεων και του άμαχου πληθυσμού, δεν μπόρεσαν να επιτύχουν σημαντικά εδαφικά κέρδη και έτσι ο Τούρκος στρατός κατοχής και οι μισθοφόροι του στοιχηματίζουν σε περαιτέρω τρομοκρατία σε βάρος του άμαχου πληθυσμό.

Σήμερα, για παράδειγμα, μεμονωμένα μέλη συμμοριών διείσδυσαν στην περιοχή γύρω από την εθνική οδό M4 στα νοτιοανατολικά της Girespi και κατέλαβαν προσωρινά ένα σημείο ελέγχου. Σταμάτησαν τα διερχόμενα οχήματα με τα όπλα στο χέρι, έσυραν τους ανθρώπους έξω από τα αυτοκίνητά τους και εκτέλεσαν πολλούς αμάχους πριν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις καταφέρουν  να απελευθερώσουν εκ νέου την περιοχή και να οδηγήσουν τις συμμορίες σε φυγή.

Μεταξύ των δολοφονηθέντων πολιτών είναι η Hawrin Khalaf , Γενική Γραμματέας του κόμματος «Μελλοντική Συρία». Όσο συνεχίζεται η εισβολή, τόσο πιο προφανή είναι τα βάρβαρα εγκλήματα των κατοχικών δυνάμεων. Ακόμα και σήμερα, οι βομβαρδισμοί των πόλεων της βορειοανατολικής Συρίας έχουν στοιχήσει  ζωές και τραυματισμούς αμάχων.

Περιοχές που κατοικούνται από τον άμαχο πληθυσμό καθώς και μέρη στα οποία φυλάσσονται τρόφιμα και νερό αποτελούν το επίκεντρο των τουρκικών επιθέσεων τόσο από αέρος όσο και από το έδαφος. Παρ ‘όλα αυτά, η αντίσταση συνεχίζεται με αδιάσπαστο και υψηλό ηθικό.

Τα μέτωπα σε Serekaniye και Girespi παραμένουν σταθερά και όλο και περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν μέρος  στην αντίσταση.

Μετά από κλήση των τοπικών ηγετών  των φυλών , πάνω από 100 νέοι στην πόλη Tebqa πήραν σήμερα τα όπλα και τα πυρομαχικά τους και ξεκίνησαν προς τα βόρεια μέτωπα της αντίστασης.

μετάφραση: Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

πηγή: https://www.facebook.com/riseup4rojava/

Μέλος της Διεθνούς Καμπάνιας *#riseup4rojava – smash turkish fascism

Αθήνα, Κυριακή 13 Οκτώβρη 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.