19 Ιουλίου – Συγχαρητήρια στην Επανάσταση

Σύντροφοι και συντρόφισσες

Σε λίγες ημέρες είναι η 19η Ιουλίου. Η 19η Ιουλίου είναι μια σημαντική ημέρα στην ιστορία μας. Είναι η 7η επέτειος της Επανάστασης στη Ροζάβα. Στις 19 Ιουλίου του 2012 ξεκίνησε η επανάσταση από το Κομπάνι και γρήγορα εξαπλώθηκε στις κούρδικες πόλεις του Afrin, Qamishlo και Derik. Επτά χρόνια όπου γράφτηκε η ιστορία. Επτά χρόνια όπου η ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων αλλάζει ριζικά. Επτά χρόνια στα οποία έχουν οργανωθεί και απελευθερωθεί εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, ιδρύθηκαν χιλιάδες Κομμούνες (κοινότητες) και αναρίθμητοι συνεταιρισμοί.

Αυτό που άρχισε τότε στο Κομπάνι έχει γίνει ένας μεγάλος αγώνας ενάντια στον φασισμό της εποχής μας και υπέρ της απελευθέρωσης των γυναικών και της κοινωνίας. Η πολιτική διαίρεσης του συριακού καθεστώτος έχει ξεπεραστεί. Σήμερα, το 80% των αγωνιστών του YPG και YPJ είναι Άραβες. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά Κούρδων, Αράβων, Ασσυρίων και Τουρκμένων μαθαίνουν σήμερα στα σχολεία τη μητρική τους γλώσσα, μια νέα ιστορία και την γυναιολογία, την επιστήμη από την πλευρά των γυναικών. Τα παιδιά της επανάστασης είναι ένα ζωντανό σύμβολο αυτής της νέας ζωής. Η ελευθερία έχει γίνει μέρος της συλλογικής μνήμη της κοινωνίας. Καμία επίθεση δεν θα μπορέσει ποτέ να συντρίψει αυτή τη λαχτάρα!

Η επανάσταση είναι ακόμα γεμάτη αντιφάσεις και ενέργεια. Επτά χρόνια κατά τα οποία οι κοινωνίες του Κουρδιστάν, της βόρειας και ανατολικής Συρίας ξεσηκώθηκαν και προχώρησαν μπροστά, μέρα με τη μέρα.

Επτά χρόνια κατά τα οποία μαίνεται ένας σκληρός πόλεμος και η Ροζάβα δέχθηκε επιθέσεις από όλες τις πλευρές. Επτά χρόνια κατά τα οποία αντιστάθηκε κάθε δευτερόλεπτο μέχρι σήμερα. Ο πόλεμος ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν οι συμμορίες της Al-Nusra επιτέθηκαν στην πόλη Serikaniye και ακολούθησε η επίθεση του ισλαμικού Κράτους στο Κομπάνι. Η απόκρουση της επίθεσης την ύστατη στιγμή και η πλήρης απελευθέρωση του Κομπάνι ήταν η αρχή του τέλους του λεγόμενου χαλιφάτου. Το Ισλαμικό κράτος βρήκε το τέλος του στην αντίσταση του Κομπάνι. Με την αντίσταση του Kobani, η Rojava έχει γίνει σύμβολο ελπίδας παγκοσμίως.

Kobanî, Gire Spî, Til Temir, Til Hamis, Heseke, Al Hol, Minbic, Shaddadi, Tabbqa, Raqqa, Deir-a Zor, Afrin. Oι μονάδες λαϊκής και γυναικείας άμυνας (YPG / YPJ) και οι δημοκρατικές δυνάμεις στη Συρία υπερασπίστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια την ελεύθερη ζωή ενώ απελευθέρωσαν εκατομμύρια ανθρώπους από τη δουλεία του ισλαμικού κράτους και αγωνίστηκαν κατά του τουρκικού φασισμού. Στις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, το IS τελικά νικήθηκε στο Baghouz. Στον αγώνα κατά των τελευταίων θέσεών του Ι.Κ έπεσε ο επαναστάτης και Ιταλός διεθνιστής Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) κατά τη προτελευταία ημέρα της επιχείρησης. Ένας επώδυνος θάνατος τόσο κοντά στο στρατιωτικό τέλος του IS στην βορειοανατολική Συρία Lorenzo μας θυμίζει τους εκατοντάδες, τους χιλιάδες επαναστάτες που έπεσαν στον αγώνα κατά του I.K και της φασιστικής NATOικής Τουρκίας, στον αγώνα για την ελεύθερη ζωή.

Για κάθε πεσόντα κάνουμε μια παύση, θυμόμαστε τις μέρες μαζί, τους χορούς, τις συζητήσεις, τις δυσκολίες και τις επιτυχίες.

Ρωτάμε: Μπορεί να υπάρχει μια πιο ουσιαστική ζωή;

Οι πεσόντες είναι η αξία αυτής της επανάστασης. Οι πεσόντες έχουν κάνει την επανάσταση αυτό που είναι σήμερα. Χωρίς αυτούς, δεν θα υπήρχε πλέον επανάσταση, χωρίς αυτούς δεν θα συναντιόμασταν απόψε στην Αθήνα. Έχουν γράψει ιστορία με την αποφασιστική τους στάση ως προς τις παγκόσμιες αξίες του σοσιαλισμού και την αγάπη τους για ελευθερία και ανθρωπιά!

Lorenzo, Ivana Hoffmann, Anna Cambell, Legerin Ciya, Dilsoz Bahar και πολλοί άλλοι διεθνιστές έχουν γίνει μέρος της ιστορίας με τη θυσία τους. Και είναι η κληρονομιά μας να συνεχίσουμε να γράφουμε αυτήν την ιστορία και να επεκτείνουμε και να υπερασπιστούμε την επανάσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.