Η Ροζάβα στις φλόγες – Rojava on fire

Η Ροζάβα στις φλόγες: Η καταστροφή είναι τεράστια. Μόνο στην πόλη Tirbespi, σχεδόν 10.000 εκτάρια έχουν καεί. 1 εκτάρι= 7-9 τόνους σιταριού. 1 τόνος σιταριού=700κιλά αλεύρι. Σχεδόν 50.000 τόνοι αλευριού καταστράφηκαν.

Επίσης στη Ράκκα πάνω από 2.500 εκτάρια σιταριού κάηκαν χθες (11/06/2019). Εκτιμούμε ότι τις τελευταίες μέρες σχεδόν 20.000 εκτάρια αγροτικής γης έχουν καεί. Μιλάμε για ένα τεράστιο αριθμό σιταριού το οποίο θα μετατρεπόταν σε αλεύρι. Το αλεύρι αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή τροφής στη Μέση Ανατολή.

Αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που το Ισλαμικό κράτος προσπαθεί να αναδιοργανωθεί και το Τουρκικό κράτος προσπαθεί να καταλάβει το Νότιο Κουρδιστάν, διότι δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιτεθούν απευθείας στη Ροζάβα λόγω των αντιφάσεων με τα ιμπεριαλιστικά κράτη. Οι φωτιές πρέπει να εκληφθούν ως βαριές επιθέσεις στην επανάσταση που σκοπό έχουν να προκαλέσουν σημαντική οικονομική ζημιά, να καταστρέψουν την γεωργία, να καταστρέψουν τα μέσα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων και να εξαπλώσουν πείνα και φτώχεια.

Τα μέσα ενημέρωσης του Συριακού καθεστώτος και ο φασιστικός τουρκικός τύπος μεταδίδουν ότι μαχητές του YPG βάζουν τις φωτιές για να διώξουν τον αραβικό πλυθησμό. Υπάρχουν φήμες ότι Άραβες έβαλαν φωτιά σε χωράφια Κούρδων και ότι Κούρδοι έβαλαν φωτιά σε χωράφια Αράβων. Αυτές οι φήμες δεν είναι παρά μόνο προπαγανδιστικά ψέματα, για παράδειγμα, τα χωράφια κοντά στην Κομμούνα μας τα οποία κάηκαν, είναι χωράφια με σιτάρι Κούρδων αγροτών.  Άραβες, Κούρδοι και  Ασσύριοι επηρεάζονται στον ίδιο βαθμό από αυτές τις επιθέσεις. Υπάρχουν αρκετές αποδείξεις ότι Τούρκοι στρατιώτες έβαλαν τις φωτιές, η DAESH παραδέχτηκε τους εμπρησμούς σε χωράφια στη Ράκκα και στη Deir-a-Zor και καλή σε περαιτέρω δράση ως κομμάτι της νέας επιθετικής στρατηγικής της. Οι φωτιές έχουν επεκταθεί μέχρι την πόλη Σιντζάρ, όπου κατοικούν Γεζίντι, σε μέρη του νότιου Κουρδιστάν, καθώς και σε χωράφια με ελιές στο Αφρίν.

Οι φωτιές αποτελούν κομμάτι μιας στρατηγικής του Τουρκικού φασιστικού κράτους να καταστρέψει την επιθυμία των επαναστατημένων ανθρώπων και να ρευστοποιήσει την επανάσταση στο Κουρδιστάν. Επιτίθενται στα βουνά με μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και επιτίθενται με φωτιές χτυπώντας την οικονομία της Ροζάβα.

Στα βουνά οι αντάρτες αντιστέκονται στις επιθέσεις  του τουρκικού στρατού, στη Ροζάβα οι φωτιές σβήνονται με αλληλεγγύη και με μεγάλη προθυμία να κάνουν θυσίες , η διοίκηση της δημοκρατικής αυτονομίας ανακοίνωσε άμεση βοήθεια και αποζημιώσεις στα πληγέντα και τους αγρότες.

Δείξτε την Αλληλεγγύη σας, είναι απαραίτητο Επειγόντως!!!

#riseup4rojava – Σπάμε τον Τουρκικό Φασισμό !!!

Internationalist Commune of Rojava

μετάφραση: Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Αθήνα, Ιούνης – 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.