Νέα Μαχόμενη Αναρχική Κολλεκτίβα ανακοινώθηκε στη Ροζάβα

Στις 10 Ιανουρίου 2019, ένα νέο μαχόμενο αναρχικό σχήμα ανακοινώθηκε στη Ροζάβα. Μέχρι στιγμής, έχουν συμμετάσχει σε πολλές μάχες, αλλά τώρα δημοσιοποίησαν την ύπαρξή τους ως τμήμα του Διεθνούς Τάγματος Ελευθερίας (IFB). Αυτή τη στιγμή, προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό στρατό σε περίπτωση εισβολής.

Η διακήρυξή τους: Σήμερα, εμείς, μια μαχόμενη αναρχική κολλεκτίβα, ανακοινώνουμε την παρουσία μας στη Ροζάβα, καθώς και τη συμμετοχή μας στο πρόσφατα αναμορφωμένο Διεθνές Ελευθεριακό Τάγμα. Η Tekoşîna Anarşîst (Αναρχικός Αγώνας) δημιουργήθηκε στη Ροζάβα το Φθινόπωρο του 2017. Επιλέξαμε, όμως, να μην δημοσιοποιήσουμε την ύπαρξή μας για λόγους στρατηγικής και ασφάλειας. Παρ’ όλ’ αυτά, λόγω της υπαρκτής απειλής της τουρκικής εισβολής, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να βγούμε στο φως και να δημοσιοποιήσουμε την ύπαρξή μας στην περιοχή. Ως αφοσιωμένοι διεθνιστές αναρχικοί, βλέπουμε τον αγώνα εδώ και ως μια σημαντική μάχη για την απελευθέρωση των γυναικών και την αυτοδιάθεση των λαών. Από τη σύστασή μας μέχρι τώρα, συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα υπεράσπισης της Ροζάβα. Αρχικά συμμετείχαμε στην υπεράσπιση του Αφρίν, όπου ένα από τα μέλη μας, ο Şevger Makhno έπεσε μάρτυρας στη διάρκεια τουρκικού εναέριου χτυπήματος. Μετά την εισβολή των κατακτητών στο Αφρίν, πήραμε μέρος στην τελική μάχη εναντίον του Daesh στο μέτωπο Deir ez-Zor.

Κι ενώ το τουρκικό κράτος και οι ισλαμιστές υποστηρικτές του εξακολουθούν να συγκεντρώνουν στρατεύματα στα σύνορα, εμείς με τη σειρά μας έχουμε αφοσιωθεί στην προετοιμασία εναντίον μιας ενδεχόμενης εισβολής.

Την ώρα που πολλοί αναρχικοί επιλέγουν να ενταχθούν στους κόλπους των Μονάδων Προστασίας του Λαού και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών, και άλλων μαχόμενων μονάδων που υπάρχουν, η δική μας στρατηγική είναι κάπως διαφορετική. Πιστεύουμε ότι η διατήρηση μιας σαφώς αντι-κρατικής, ελευθεριακής θέσης παράλληλα με μια φυσική βάση επιχειρήσεων, μας επιτρέπει να εμπλακούμε ενεργά στο κίνημα, διατηρώντας τον αναρχικό μας χαρακτήρα. Θεωρούμε ότι το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας είναι ένας απολύτως απαραίτητος διεθνής επαναστατικός σχηματισμός για τον επικείμενο αγώνα εναντίον της Τουρκίας. Η συμμετοχή σε αυτόν θα μας επιτρέψει να έχουμε ενεργή συμμετοχή στην υπεράσπιση των λαών, διατηρώντας συγχρόνως την αυτονομία μας ως Αναρχικών.

Η επικείμενη τουρκική εισβολή αποτελεί μια υπαρκτή απειλή για τους Κούρδους και άλλες εθνότητες της περιοχής, όπως Ασσύριους, Αρμένιους και Γιαζίντι. Το τουρκικό κράτος επιθυμεί την επέκταση του εθνικιστικού του σχεδίου, μέσω της εκδίωξης των γηγενών λαών από τη γη τους, δίνοντας τη θέση τους σε μη γηγενείς πληθυσμούς, όπως συνέβη και στο Αφρίν. Η εξάλειψη των εθνικών μειονοτήτων, το σβήσιμο γηγενών ταυτοτήτων και η απαγόρευση γηγενών διαλέκτων αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του τουρκικού κράτους. Δεν θα μείνουμε άπραγοι απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας να υλοποιήσει τα σχέδια γενοκτονίας που έχει καταστρώσει. Όπως και στο Αφρίν, έτσι και τώρα, για άλλη μια φορά, είμαστε πανέτοιμοι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον λαό της Ροζάβα, πολεμώντας στο πλάι του μέχρι την τελική νίκη ή το θάνατο.

Καλούμε τους συντρόφους μας σε όλες τις ηπείρους να εκφράσουν έμπρακτα την Αλληλεγγύη τους στον λαό της Ροζάβα.

Κάνουμε έκκληση για ενότητα κατά του φασισμού και του νέο-αποικιακού σχεδίου του τουρκικού κράτους.

Θάνατος στον Φασισμό!

Θάνατος σε όσους μπαίνουν εμπόδιο στην Ελευθερία!

Ζήτω η Αντίσταση των Λαών!

Ζήτω ο Επαναστατικός Διεθνισμός!

πηγή – Abolition Media Worldwide

μετάφραση – Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Αθήνα, Φλεβάρης 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published.